Koffie pur sang

duque

Niet ver van Pereira ligt het hotel El Descanso del Duque, dat zich bevindt in een prachtig gerestaureerde finca (landhuis) uit 1880. Het traditionele huis op de voormalige koffieplantage kent een rijke geschiedenis en is typisch voor deze regio. Tegenwoordig is het een charmant hotel met een avocadoplantage, gelegen in de koffiedriehoek die bekend staat om haar vele koffieplantages en schitterende natuur. In de achtertuinen groeien onder andere avocado’s, cacaovruchten en koffiebessen. Duque heeft een eigen karakter dat zeer aantrekkelijk is voor de huidige duurzame toerist. Het menu bestaat puur uit Colombiaanse gerechten, gemaakt van producten uit de directe omgeving.

fruit

Vanuit Duque zijn er genoeg mogelijkheden om de Colombiaanse cultuur beter te leren kennen. Op loopafstand is er een authentieke koffieplantage te bezichtigen. Als je geluk hebt wil de eigenaar je laten zien hoe er van een koffiebes dat wereldberoemde drankje, dat een groot deel van de wereld ’s morgens rustig wakker laat worden, wordt gemaakt.

IMG_3418

Het hooggelegen dorpje Salento is per bus vanuit Pereira gemakkelijk te doen in een dag. Ook kan er een uitstapje gemaakt worden naar Valle de Cocora (Cocoravallei), Manizales of los Termales de Santa Rosa. Maar Duque nodigt ook uit om een dagje ‘thuis’ te blijven. Voor de vermoeide toerist zijn er kleurrijke hangmaten opgehangen en is er een zwembad om baantjes te trekken na al dat heerlijke eten. Verder is het is een paradijs voor vogelliefhebbers; alle kleuren vliegen zingend voorbij. En dat natuurlijk onder het genot van versgemalen koffiebonen.

vogels

%d bloggers like this: