Daar waar de mooiste zonsondergangen zijn

Een half uurtje met de bus van Santa Marta ligt het kleine vissersdorpje Taganga. Tussen twee bergen in ligt een strand verborgen waar de vissersboten meteen opvallen. Het heeft een andere vibe dan de andere badplaatsen aan de Caribische kust en wordt dan ook veel bezocht door toeristen en lokalen. Veel is er in het plaatsje echter niet te doen, maar zeker de moeite waard om een nachtje of twee te vertoeven of als basis te gebruiken om de omgeving te verkennen.


P1010917

Duiken
Als je een scuba diver bent of wilt worden is Taganga echter the place to be. Men zegt dat het duiken hier het goedkoopste van heel Colombia is. Daarnaast is de onderwaterwereld zeker de moeite waard om te verkennen in deze omgeving. Taganga kent daarom ook veel duikscholen waaruit je kan kiezen.

Stranden
Het grootste gedeelte van het strand in Taganga wordt in beslag genomen door vissersboten, wat een mooi plaatje oplevert. Iets meer naar het westen is een gedeelte speciaal voor badgasten. Wil je liever in een strandstoel in de schaduw? Loop dan 15 minuten naar het oosten, over de berg heen naar Playa Grande. Hier is het heerlijk vertoeven met volop keus uit restaurantjes en barretjes. In de weekenden is dit ook een zeer populaire plek voor lokalen en kan het erg druk zijn. Te warm om te lopen? De vele bootjes zijn ook te gebruiken als watertaxi. Naast Playa Grande kunnen ze je ook brengen naar stranden als Bonito Gordo, Bahia Concha of de stranden van het Nationale Park Tayrona.

P1010920

Minca
Als je wilt ontsnappen aan de warmte is Minca een goede optie. Dit kleine plaatsje ligt in de bergen van de Sierra Nevada boven Santa Marta. Een groen en verfrissende plek in de natuur. In Santa Marta kan je een gedeelde taxi (taxi collectivo) nemen voor 7000 pesos (€2) naar Minca. Er zijn veel dag tours in Minca, maar je kan ook op eigen gelegenheid dingen ondernemen, zoals hiken naar watervallen of een bezoek brengen koffieplantages.

_DSC00917

Terug in Taganga kan je weer tot rust komen onder het genot van een biertje, genietend van de zonsondergang. Je kan ’s avonds rondstruinen over de kleine boulevard waar kunstenaars hun waar verkopen. Sommige hostels hebben dakterrassen met een geweldig uitzicht over de baai, zoals Hostal Acuarius. Kom hier tot rust en geniet van de Caribische vibe met zijn mooie zonsondergangen.

P1010673 (1)

%d bloggers like this: